IJsclub Gein & Omstreken






    Opgericht 4 februari 1909    Het is vandaag 

Nieuws en Mededelingen

artikel uit Het Parool van Patrick Meershoek

18-02-2020

Klik hier voor het artikel van 5 februari jl


Vrijwilligersdag 2019

05-10-2019

Zaterdag 5 oktober was het weer vrijwilligersdag. Veel vrijwilligers, jong en oud, staken de handen uit de mouwen.
Spades, grasmaaiers, grasharken en kruiwagens werden meegenomen om alle wildgrroei te verwijderen en af te voeren.
Ook veel grondverzet was noodzakelijk om de ijsbaan goed en snel te kunnen laten vollopen, maar ook om het na de winter weer weg te laten lopen, zodat in het voorjaar de schapen zich weer tegoed kunnen doen aan het verse gras.
Voor dat grondverzet waren een aantal machines beschikbaar door vrijwilligers, waardoor de klus snel en vakkundig werd geklaard. Ook het dichten van een deel van de dijk waren de machines onmisbaar. Door het ingraven van stevig plastic zal het water binnen de dijk blijven.
Een andere grote klus was het plaatsen van een toegangshek. Na veel uren voorbereiding elders is een mooi toegangshek een tweede leven begonnen. Een toegangspoort voor personen en een dubbele poort voor landbouwmachines voor onderhoud aan de baan. Werkelijk een mooi hek, vakkundig geplaatst. Gelijk is de toerit vanaf het fietspad verhoogd.
Werden de machines gevoed met diesel, de vrijwilligers werden ruim voorzien van koffie en broodjes.
Dank gaat uit naar de vrijwilligers die deze zaterdag een aantal uren van hun tijd hebben gegeven om deze klussen te klaren.
Zonder hen, incl het bestuur, kan de ijsclub niet bestaan.

Van de werkzaamheden heb ik een aantal foto's gemaakt
Klik  voor een impressie van de werkzaamheden.

Jos Lodewijk


Deelnemers "De IJzersterkste" gezocht

30-09-2019

Vanaf 13 oktober gaan wij een nieuw programma opnemen op de coolste baan van Nederland: De Jaap Eden IJsbaan.
De IJzersterkste is een nieuw programma over de mooiste sport van ons land, schaatsen. In dit programma zullen 12 deelnemers het tegen elkaar opnemen in een ijskoude strijd. Op het scherpst van de snede strijden zij elke zondag tegen elkaar om de nieuwe titel De IJzersterkste.

Om deze opnames zo goed mogelijk te laten verlopen zijn wij opzoek naar 12 enthousiaste schaatsers die op 11 oktober ons een handje willen helpen op de schaatsbaan.

We gaan werken met 2 groepen van 6.

Groep 1:   9:00 – 12:30 uur
Groep 2: 14:30 – 17:30 uur

Verder zoeken we nog deelnemers (6 per groep) voor:

Zondag 13 oktober van     13:00 - 16:00 uur
Zondag 20 oktober van     13:00 - 16:00 uur
Zondag 27 oktober van     13:00 - 16:00 uur
Zondag 10 november van 13:00 - 16:00 uur
Zondag 17 november van 13:00 - 16:00 uur
Zondag 24 november van 13:00 - 16:00 uur

Wil je meedoen stuur dan even een mail met je naam, leeftijd en voorkeur voor groep naar emily@posvideo.tv


Nieuws voor alle skeelerfans

16-07-2019

Op de 400 meter baan van de Jaap Edenbaan is een andere coating aangebracht, die voldoet aan de "skeeler-normen". Wij krijgen als vereniging de mogelijkheid om hier deze zomer op te skeeleren. Hierbij gelden wel de volgende voorwaarden en adviezen:

De baan is beschikbaar om te skeeleren op:
   Donderdag 19.40-21.00 uur
   Vrijdag 19.40-21.00 uur
   Eerste datum: donderdag 11 juli 2019
   Laatste datum: vrijdag 30 augustus 2019
Het skeeleren is op eigen verantwoordelijkheid.

Jaap Eden brengt geen kosten in rekening voor gebruik skeelerbaan. Toegang tot het terrein is gratis.
Jaap Eden zal de baan op donderdag en vrijdag om 14.00 uur vrij maken van objecten en water.
Vanaf medio augustus wordt de lichtslinger langs de baan aangezet tijdens skeeleren. De lichtmasten gaan niet aan.
Goed om te beseffen: in de zomer zijn er ook andere gasten op het terrein ( droogtraining andere verenigingen, Schaats-Fit programma Jaap Eden, bezoekers strand etc). Er moet rekening worden gehouden met elkaar.
Dragen van een zonnebril raden we sterk aan. De zonweerkaatsing kan sterk zijn.

Mochten er leden zijn die hier gebruik van willen maken, meld je dan even (inclusief aantal deelnemers en keuze avonden) aan via wedstrijdsecretaris@geinenomstreken.nl

Alvast een fijne zomer toegewenst,


Zomertraining

22-04-2019

Vanaf eerste maandag in mei start de zomertraining weer!
Alle schaatsers vanaf 10 jaar van de ijsclubs Gein en Omstreken, Baambrugge, Abcoude en Diemen van harte uitgenodigd. Maar ook niet-schaatsers zijn van harte welkom.
De training is toegespitst op het schaatsen. Er wordt in het bijzonder getraind op de been-, rug- en buikspieren, maar ook de algemene conditie zal sterk verbeteren zodat je, als het schaats- en skiseizoen weer begint, er helemaal klaar voor bent.Ook zeer aan te bevelen als voorbereiding voor het Skiseizoen.
De training wordt gegeven rond de Gaasperplas, lekker buiten en altijd gezellig, onder deskundige leiding en loopt door tot de ijsbaan weer open gaat. Verzamelen parkeerplaats 'Brasserie Langerlust' op de Driemondweg.
Tijd: maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur(Tip: ouders kunnen tegelijk met kinderen trainen).

  • Kom op tijd! Zorg dat u, indien uzelf niet meetraint, op tijd bent om uw kind na de training op te halen.
  • Let op: We trainen in een bosrijke omgeving. Blijf daarom bij de groep waarin je bent ingedeeld. Dit in verband met de veiligheid en verantwoordelijkheid die de trainers hebben.
  • Wij verwachten dat iedereen zich sportief inzet en positief meedoet met de training, zodat het ook voor de trainers een avond is en blijft om naar uit te kijken.
  • De trainingen gaan in principe altijd door. Wij zullen een WhatsApp groep aanmaken, zodat we bij uitzonderlijke omstandigheden de training kunnen afblazen (bijv. in geval van onweer of een weeralarm).

Deelname
€ 45,-- pp vanaf 17 jaar
€ 30,-- pp tot en met 16 jaar
Om deel te kunnen nemen aan deze training moet je wel lid zijn van één van de samenwerkende ijsclubs (Abcoude, Baambrugge, Diemen of Gein & Omstreken), als je dit niet bent, wordt je lid van IJsclub Gein & Omstreken. Zie aanmeldformulier op deze site.(lidmaatschap € 10,00 per jaar + € 4,00 inschrijfgeld voor nieuwe leden).
Aanmelden vooraf !!! Je dient je voor de eerste training op te geven per email via wedstrijdsecretaris@geinenomstreken.nl, met daarbij
naam,
adres,
(mobiel)telefoonnummer,
geboortedatum,
e-mailadres,
of gebruik te maken van het formulier op deze site,
Door deze wijze van aanmelden is het voor ons mogelijk vooraf een goede groepsindeling te maken.
De wedstrijdsecretaris.


Schaatshulpjes

15-04-2019

De afgelopen ‘winterperiode’ hebben we helaas geen gebruik kunnen maken van onze natuurijsbaan. Maar voor een volgende keer kunnen we met dank aan Joop de Vries in ieder geval gebruik maken van een tweetal prachtige schaatshulpjes/sleetjes.

Deze zien er natuurlijk veel leuker uit dan een oude keukenstoel 😊.
Nu maar hopen dat we ze het komende seizoen in gebruik kunnen nemen.


Website

16-10-2018

Vanaf heden heeft IJsclub Gein & Omstreken een beveiligde website. Zie slotje en https:// in de adresbalk.
Onze site, maar ook uw data in de formulieren gaan hierdoor veilig over het net.
Jos Lodewijk


Verslag ALV 2018

16-10-2018

Beste Leden,
Op 27 september vond de Algemene Leden Vergadering plaats. Een beknopt verslag van dit overleg kunt u hier lezen. Mochten er vragen/opmerkingen zijn naar aanleiding van dit verslag laat dit dan weten via: secretaris@geinenomstreken.nl


Vrijwilligersdag

21-09-2018

Op zaterdag 15 september 2018 begon de vrijwilligers dag op de ijsbaan van Driemond. Op de agenda stonden het dichten van de lekken van de natuurijsbaan en het verwijderen van de wildgroei rondom het clubhuis.

Als coördinator van deze werkzaamheden trad Jeroen op. Voorafgaande aan deze dag waren er al voorbereidingen getroffen door Rolf, Martin, Bart en mijzelf. Zo lag er al 28 ton dijkenklei en waterdicht plastic klaar en waren een hek(je) en 2 rijen vlonderplanken verwijderd. De schaapjes konden niet meer in het werkgebied komen en stonden op afstand te kijken.


Na de koffie, zo rond 08:00, begonnen Henk en Henry met de bosmaaier aan de wildgroei. Toen de heren begonnen zagen zij er nog netjes uit. Maar aan einde van de dag zaten zij onder het gras, aarde en wildgroei. Maar het moet gezegd worden: rondom het clubhuis ziet het er nu weer keurig uit.



Voor het verwerken van de grond werd een tweetal kranen/grondverzetmachines ingezet. Een grote en een kleine. Jan Willem bestuurde de grote en Chris de kleine. Toen Chris kwam met deze (handige) kleine kraan vroeg Jan Willem aan hem:
“Wat kom jij nou doen, wurmen zoeken?”


Er is uiteindelijk heel wat grond verplaatst, waarbij duidelijk werd dat het besturen en bedienen van zo’n kraan ook echt vakwerk is. Ik denk dat de bestuurder (Jan Willem) van de grote kraan op 4 meter afstand in staat is iemand zijn haar te kammen en ook nog een scheiding aan te brengen.

Het plastic werd door Jasper en Domien met latten aan de betonnen muur bevestigd met slagpluggen. De container naast het clubhuis werd voorzien van een stellage en opgeruimd door Jeroen(v3) en Rolf. Het afval (struiken, stenen en beton) werd afgevoerd door Delano. Een man die wel wat kan tillen. De werkzaamheden zijn nog op de gevoelige plaat gezet door Jos.


Deze mannen werden verzorgd met eten en drinken door Diana. Dat was prima geregeld en we konden lekker buiten eten aan tafel, heerlijk in de zon.


Het eindresultaat mag er zijn: de wildgroei is verwijderd en de ijsbaan zou niet meer moeten lekken.
Al met al was het een mooie werkzame dag en namens de ijsclub wil ik dan ook (nogmaals) de vrijwilligers bedanken die zich zo hard en vakbekwaam hebben ingezet. Zonder vrijwilligers zou onze mooie ijsclub niet kunnen bestaan.

Hartelijk dank voor jullie inzet.

Joop de Groot
IJsclub Gein en Omstreken

15 septeber a.s. Vrijwilligersdag

04-09-2018

Op de byzondere ledenvergadering van 29 maart j.l. is gebleken dat veel leden de club een warm hart toedragen, echter een bestuursfunctie was net iets te ver. Wel bleken veel leden de vereniging veelal fysiek te willen helpen, met andere woorden,
Handen uit de mouwen !!!
Wij willen graag die leden uitnodigen op 15 september wat hand en spandiensten te komen verrichten op de Vrijwilligersdag.
Maar waarom alleen leden? Voor deze vrijwilligersdag hoef je niet lid te zijn. Je bijdrage aan de vereniging is welkom en vrij van contributie.

De werkzaanheden bestaan uit:
Schoonmaken clubgebouw.
Verwijderen wildgroei om het clubhuis en ijsbaan/dijken.
Verhelpen lekkages ijsbaan (specialisten met machines)

Graag zien we jullie 15 sept. vanaf 9:00uur? Je mag de hele dag komen, maar ook een dagdeel
De koffie staat de hele dag klaar en een broodje zal er ook wel zijn(red.)


Algemene leden vergadering 2018

04-9-2018

Op donderdag 27 september houdt IJsclub gein en Omstreken zijn

Algemene Ledenvergadering 2018.

Locatie; clubhuis aan de Stammerlandweg in Driemond. Aanvang Vergadering: 20:00uur

Agenda algemene ledenvergadering donderdag 27 september 2018, 20.00 uur

1. Opening / binnengekomen post / mededelingen 20:00
2. Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 2017
3. Jaarverslag 2017-2018 20:10
4. Financieel jaarverslag 2017-2018
5. Controlecommissie:
  • Verslag commissie
  • Vaststellen commissie volgend jaar 20:40

Pauze 21:00

6. Stand van zaken:
  • Trainingen
  • Team GOBAD
  • Baancommissie Groot Amsterdam
  • Algemene Verordening Gegevensverwerking 21:15
7. Samenwerking omliggende ijsclubs 21:25
8. Aftredende- en aantredende bestuursleden 21:30
9. Vragen van de leden? 21:35
10. Rondvraag 21:50
11. Sluiting 22:00


Nieuws van het bestuur

10-07-2018

Beste schaatsliefhebbers,

Het is nu een al een tijdje enorm mooi weer, iedereen geniet van het ijsje op het terras, terwijl wij net de ijsperiode hebben afgesloten met pannenkoeken voor de jeugd in het clubhuis. Toch zijn wij ons al weer aan het voorbereiden voor het aankomende schaatsseizoen.

Na de bijzondere ledenvergadering zijn er veel mensen opgestaan die iets willen doen voor onze ijsclub. Dankzij hen is de ijsclub, bestuurlijk gezien, helemaal op sterkte en kan de ijsclub weer een legitieme rechtspersoon worden (na goedkeuring van de Algemene ledenvergadering en inschrijving bij de Kamer van Koophandel). Van de vertrekkende bestuursleden (Jeroen, Diana en Erica) gaan wij natuurlijk op gepaste wijze afscheid nemen.

Op dit moment is de fysieke voorbereiding op de ijsperiode in volle gang, n.l. de zomertraining. Hoe dit mogelijk wordt gemaakt (vrijwilligers, trainers en administratie) en wordt beleefd door de deelnemers, kunt u binnenkort lezen. Daarnaast moet de natuurijsbaan worden voorbereid op een volgende ijsperiode. De baan lekt op verschillende plaatsen, waarbij de grootste lekkage is ontstaan bij de nieuwe aansluiting van waternet. De komende tijd gaan wij aan de gang om de lekkages te verhelpen.

Ook op de Jaap Edenbaan wordt hard gewerkt om weer ijs te kunnen maken. De nieuwe belangenvereniging voor de ijsclubs werd door de Jaap Edenbaan geconfronteerd met een prijsverhoging van 6%. Door zelfwerkzaamheid en de gezonde financiële positie van de ijsclub hoeven wij dit (nog) niet door te berekenen aan onze leden.

De samenwerking met team Gobad is beëindigd. De samenwerking met de andere ijsclubs blijft bestaan in de “Gobad” gedachte. Te denken aan de samenvoeging van rijders op hetzelfde niveau met een gekwalificeerde trainer bij de wedstrijd- licentiehouders en de jeugd.

Kort gezegd, de ijsclub is er bestuurlijk klaar voor, de ijsbaan wordt in orde gemaakt, de schaatsliefhebbers bereiden zich fysiek voor. Ik zou zeggen, laat die “vorst” maar komen aan het eind van het jaar. Nu eerst genieten van het mooie weer en de vakantie. En het ijsje op het terras.

Oh, ja:
Dit jaar hadden we 3 dagen natuurijs op de baan. Het ijs was slecht. Maar wat hebben de mensen genoten, met name de kinderen. Dat te zien, dat geeft energie, daar doe je dit voor.
Hier ligt wat mij betreft dan ook de taak van het bestuur: de schaatser laten genieten!

En dat doet het bestuur niet alleen maar samen met al die leden, trainers en andere vrijwilligers.

Ik wens u allen een hele prettige (zomer+) vakantie,

Joop de Groot


De winter is voorbij

04-03-2018

Het was toch nog even ouderwets gezellig. 2 dagen schaatsen op onze eigen natuurijsbaan.
Je hebt niet alles in de hand en zeker niet het weer dus moesten we het doen met het ijs zoals het was. Geen kampioens ijs, maar toch..     Volgend jaar weer?

         

    


Winnaars

15-02-2018

Op de Coolste Baan van Nederland, in het olympisch stadion, pakte onze clubtopper Robin Snoek afgelopen zaterdag zijn eerste podiumplek in de topdivisie met een mooie tweede plaats in de KPN Cup 14, achter Arjan Stroetinga en voor Crispijn Ariëns.
Klik hier en lees het hele verhaal van en over Robin.


Jeugdschaatsen 2018

12-02-2018

Zaterdag 10 februari is de jaarlijkse groepsfoto van de jeugd gemaakt. Deze foto krijgt de jeugd uitgereikt bij de diplomauitreiking. Hier alvast een voorproefje.
Plaats muis op de foto voor een grotere weergave. Zie ook jeugdpagina onder schaatslessen.


Van het bestuur

7-02-2018

Eind vorig jaar hebben we een ledenwerf actie gehouden met flyers en huis aan huis bezoek. Nieuwe bewoners waren niet allen op de hoogte van het bestaan van onze IJsclub. Het resultaat is heel goed! We hebben 8 nieuwe donateurs en 43 leden! Het oude ledenbestand is nagenoeg gelijk gebleven. Daar zijn we heel blij mee en danken ieder voor zijn/haar steun. Het bestuur


De website in een ander jasje

16-03-2017

Hierbij de nieuwe website van onze ijsclub. Het ziet er ietsje strakker uit, niet meer van die bonte kleuren. Met een header en een footer. De info op de pagina´s is vrijwel hetzelfde gebleven.
Verdere aankleding volgt, zoals bv facebook, youtube-link enz.
Ideeën zijn welkom, zoals ook nieuws en foto´s. De ´like-button` staat er al op. Do you ´like` it?
Jos Lodewijk


skeeleren

Het skeelerseizoen gaat beginnen!!

Op de ijs- en skeelerbaan in Baambrugge. Dus geen verkeer.
adres: IJsbaan 6, te Baambrugge.
Programma: vanaf 21 april:
16.30 ‐ 17.30 uur, voor 6-12 jarigen/jeugdschaatsers. Kosten €35 voor het hele seizoen. Proefles gratis.
17.45 ‐ 19.00 voor gevorderde jeugd 11-5 jarigen. Kosten €37,50
Vanaf 28 april:
19.15 ‐ 21.00 Zelftraining voor senioren, masters en recreanten. Bijdrage €15 +lidmaatschap één van de samenwerkende ijsclubs.
Voor de veiligheid zijn valhelm en Knie-, Pols- en Elleboogbeschermers verplicht.
Inschrijven via website Baambrugge: www.ijsclubbaambrugge.nl/skaten/skeelerprogramma-ijsclub-baambrugge
Met sportieve groeten,
Namens de gezamenlijke ijsclubs Gein & Omstreken, Baambrugge, Abcoude en Diemen,
Jan van der Harst
tel 06 - 51479748



OPROEP Baancommissie JaapEden aan (leden van) verenigingen

De JaapEdenbaan draait grotendeels met vrijwilligers, zoals bij wedstrijden. De baancommissie verwacht dat elke vereniging een paar leden heeft die een taak als jurylid wil vervullen.
Dit houdt in, dat je helpt met (handmatig) klokken en toeziet of de wedstrijd rechtmatig verloopt. Ook starter is een mogelijkheid alswel asistentie bij de start en toezicht op de baan.
Wie zou iets meer willen betekenen voor de vereniging en zo'n functie op zich willen nemen.
In een paar cursus uren wordt je hiervoor klaargestoomd. Men verwacht dan dat je tenminste 3x per seizoen wilt jureren, of vaker als je dat wilt. Invulling in de wedstrijdkalender gaat in overleg.
Kijk op de KNSN-site wat de cursus basisjury inhoudt.
Als je het jureren leuk vindt, kan je deze fucntie uitbreiden naar starter en/of scheidsrechter.
Meld je aan bij de baancomissie Amsterdam of neem contact op met de wedstrijdsecretaris van de vereniging.
Deze oproep blijft geldig, aangezien er altijd behoefte blijft aan medewerkers die willen helpen bij wedstrijden.


OPROEP voor aankomende trainers / begeleiders !!

Ook verenigingen blijven roepen om trainers!
Vrijwel alle verenigingen hebben problemen met het invullen van gediplomeerde begeleiders/trainers op de KNSB uren. Ook hierin kan je meer betekenen voor de vereniging. Heb je bij G & O leren schaatsen, wordt trainer en geef je kennis door aan de nieuwe generatie schaatser(tjes).
Je begint dan als schaatsbegeleider niveau 1. Hiermee mag je lesgeven/begeleiden aan de jeugd t/m 12 jaar. Je kunt dit uitbreiden naar schaats-begeleider niveau2 voor jeugd- en recreatieschaatsers.
Daarna kan je verder gaan tot schaatstrainer om les te mogen geven aan licentierijders.
Voor meer informatie en het cursus programma, kijk op de site van de KNSB .
Ben je geïnteresseerd in één van boven genoemde vrijwilligersfuncties of wil je meer informatie, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris, Linda Lustig.
Deze oproep blijft geldig, aangezien er altijd behoefte blijft aan medewerkers die willen helpen bij de schaatslessen.