IJsclub Gein & Omstreken


    Opgericht 4 februari 1909    Het is vandaag 

Licentie- / Trainingsschaatsen

Het licentie- / trainingsschaatsuur is bedoeld voor leeftijdcategorie vanaf junioren C (De pupillen vallen onder het jeugdschaatsen). Hier wordt getraind op techniek en voor de conditie. Hierbij gaan wij ervan uit dat men de "slag" al enigzins onder de knie heeft.
Het zijn trainingen onder auspiciën van de KNSB, d.w.z. de KNSB huurt ijs en stelt het ter beschikking aan de verenigingen. De trainers zijn bevoegd de trainingen te geven.
Trainingschaatsen is bedoeld voor diegenen die willen trainen op een hoger niveau dan recreatieschaatsen.

Wil je wedstrijden rijden en/of meedoen aan marathons, dan moet je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie. --Deze dien je zelf aan te vragen bij de KNSB--

LEEFTIJDCATEGORIEEN HARDRIJDEN

CategorieLeeftijd per 1-07-2010Geboren
Masters39 jaar en oudervoor 1-07-1978
Senioren23 t/m 38 jaar1-07-1978 t/m 30-06-1994
Neo senioren19 t/m 22 jaar1-07-1994 t/m 30-06-1998
junioren A17 en 18 jaar1-07-1998 t/m 30-06-2000
junioren B15 en 16 jaar1-07-2000 t/m 30-06-2002
junioren C13 en 14 jaar1-07-2002 t/m 30-06-2004
Pupillen A12 jaar1-07-2004 t/m 30-06-2005
Pupillen B11 jaar1-07-2005 t/m 30-06-2006
Pupillen C10 jaar1-07-2006 t/m 30-06-2007
Pupillen D9 jaar 1-07-2007 t/m 30-06-2008
Pupillen E8 jaar1-07-2008 t/m 30-06-2009
Pupillen Ft/m 8 jaar1-07-2009 en later

We hebben twee licentie-trainingsuren:

Woensdagavond19:40 - 20:45 uur
Vrijdagavond19:50 - 20:40 uur

Trainingen worden gecombineerd met ijsclubs Diemen, Baambrugge en Abcoude, waardoor er groepen van verschillende niveau's gevormd kunnen worden met eigen trainer.
De keuze voor de avond is in principe vrij, echter als een avond vol is, wordt een voorstel gedaan te switchen naar de andere avond.

Ook inbegrepen zijn door de KNSB ter beschikking gestelde extra uren voor het organiseren van clubkampioenschappen waarmee het seizoen wordt afgesloten en waarbij het zeer wordt gewaardeerd dat alle licentieschaatsers meedoen.

Als u wilt inschrijven voor het licentieschaatsen, kunt u gebruikmaken van het inschrijfformulier op deze site, of direct bellen met de wedstrijdscretaris.
zie pagina het bestuur.

Afmelden kan op dezelfde wijze, echter, afmeldingen dienen vóór 1 mei bij de wedstrijdsecretaris binnen te zijn.

Als u niet tijdig afmeldt, wordt een abonnement voor het nieuwe seizoen besteld en zult u de kosten hiervoor moeten voldoen. De vereniging kan de abonnementen niet teruggeven aan de Jaap Edenbaan.

Jeugdschaatsen

"De jeugd heeft de toekomst" zegt men wel eens. En zeer zeker voor deze technisch moeilijke sport geldt; "Jong geleerd is oud gedaan"

Onder leiding van een enthousiast team wordt in het seizoen op de Jaap Edenbaan les gegeven aan de jeugd van 6 t/m 12 jaar. Spelenderwijs raken zij gewend te staan op de smalle ijzers. En ook spelenderwijs wordt in 4 groepen geoefend op verschillende diciplines welke aan het eind van het seizoen voor het diploma moeten worden geschaatst.

Voor dit KNSB-diploma moeten 2 schaatsproeven worden afgelegd;

  • slalomproef
  • remproef

Voor beide proeven geldt de tijd, aan de hand waarvan een waarde aan het diploma wordt toegekend. Dit zijn de letters A t/m F. Veelal zal de waarde van het diploma stijgen met de geoefendheid. In de praktijk houdt dit over het algemeen gelijke tred met de leefdtijd.

De lessen voor IJsclub Gein & Omstreken zijn op vrijdag van 16:55 - 17:55 uur.

Het seizoen wordt op de laatste zaterdag ná de les in het clubhuis afgesloten met de uitreiking van de diploma's en een pannenkoekenfeest.

Als u wilt inschrijven voor het jeugdschaatsen, kunt u gebruikmaken van het inschrijfformulier op deze site, of direct bellen met de wedstrijdscretaris.
zie pagina het bestuur.

Afmelden kan op dezelfde wijze, echter, afmeldingen dienen vóór 1 mei bij de wedstrijdsecretaris binnen te zijn!

Als u niet tijdig afmeldt, wordt een abonnement voor het nieuwe seizoen besteld en zult u de kosten hiervoor moeten voldoen. De vereniging kan de abonnementen niet teruggeven aan de Jaap Edenbaan.


Vanaf pupillen C is het mogelijk wedstrijden te rijden. Je dient dan in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie. Deze dien je zelf aan te vragen bij de KNSB.
De jeugd met begeleiders van seizoen 2019/2020

Recreatieschaatsen

Geen KNSB licentie, geen wedstrijden schaatsen en toch trainen voor een toertocht over de nederlandse sloten? Daar is het recreatieschaatsen voor bedoeld. Maar ook begeleiding van een trainer om de techniek van het schaatsen onder de knie te krijgen of te verbeteren.
IJsclub Gein & Omstreken heeft op de Jaap Edenbaan een recreatie uur op

zondagavond van 19:20 - 20:20 uur.

Niet een avond waar je snel aan zou denken maar het voordeel is een gezellig clubje bij elkaar van de schaatsvereniging op een rustig uur. We schaatsen met elkaar krijgen (soms) wat aanwijzingen om de techniek te verbeteren en trainen om een goede conditie te krijgen en stevig op het ijs te staan.
Wil je rustig en voor je plezier schaatsen? Doe mee op zondagavond!

Kinderen van 12 t/m 16 jaar kunnen onder begeleiding van de ouders op dit uur meeschaatsen. Dus alleen als één van de ouders op dit uur een abonnement heeft. Zij dienen dan ook te beschikken over een abonnement. Dit is te verkrijgen via de vereniging bij de wedstrijdsecretaris.

Valt er een zondag tussen uit, dan kan dit worden ingehaald op een vrij schaatsuur(publieksuur). Het abonnement geeft dan toegang op het publieksuur. Let wel! Dit telt wel af van het aantal strippen op je abonnement. Dus als je vaak op je abonnement gaat schaatsen op een vrij uur, dan kan je op het eind van het seizoen op zondagavond wel eens voor een dichte poort komen te staan. Controleer je aantal strippen met de scanner bij de kassa.

Als u wilt inschrijven voor het recreatieschaatsen, kunt u gebruikmaken van het inschrijfformulier op deze site, of direct bellen met de wedstrijdscretaris. zie pagina het bestuur.

Afmelden kan op dezelfde wijze, echter, afmeldingen dienen vóór 1 mei bij de wedstrijdsecretaris binnen te zijn.

Als u niet tijdig afmeldt, wordt een abonnement voor het nieuwe seizoen besteld en zult u de kosten hiervoor moeten voldoen. De vereniging kan de abonnementen niet teruggeven aan de Jaap Edenbaan.

Zomertraining

Veel mensen denken dat ze niet kunnen schaatsen omdat ze "zwakke enkels" hebben. Natuurlijk zullen er bij zijn die werkelijk iets aan hun enkels of voeten hebben, waardoor de schaatssport niet voor hun is weggelegd.
Het klagen over zwakke enkels is over het algemeen een kwestie van ongetraindheid. Op schaatsijzers staan met een breedte van ±1mm als je dat niet gewend bent, vraagt om protesterende spieren en enkels. Dit kan alleen goed gaan nadat de spiergroepen zijn getraind.

Wij geven daarom ter voorbereiding van het winterseizoen wekelijks een training in het Gaasperpark nabij Driemond. De trainingen beginnen op de eerste maandagavond in mei en lopen door tot het schaatsseizoen begint, begin oktober.
Het trainingsprogramma toegespitst op schaatsen, er wordt in het bijzonder getraind op de been-, rug- en buikspieren, maar ook de algemene conditie zal sterk verbeteren. Deelname vanaf 12 jaar. Iedereen mag meedoen (je hoeft niet persé te schaatsen) maar je moet wel lid zijn van één van de samenwerkende ijsclubs (Abcoude, Baambrugge, Diemen of Gein en Omstreken).

De kosten voor deelname zijn: € 45,00 per persoon
voor deelnemers t/m 16 jaar: € 30,00 per persoon

Als je niet weet of je het leuk vindt, kom dan gerust een paar trainingen meedoen alvorens je besluit in te schrijven voor het hele seizoen.


Voor deelname hoeft u zich niet van te voren opgeven, maar kunt u naar het gaasperplas park komen op maandagavond. Het verzamelpunt is de parkeerplaats bij Langerlust aan de Driemondweg,  ingang Gaasperplaspark aan de N236. De trainingstijden zijn van 19:00 uur tot 20:30 uur.


Skeeleren

Op de ijs- en skeelerbaan van IJsclub Baambrugge.
Adres: IJsbaan 6, te Baambrugge.
Programma:
Vanaf 21 april
16.30 ‐ 17.30 uur voor jeugdschaatsers/6-12 jaar. Kosten €35 voor het hele seizoen. Proefles gratis.
17.45 ‐ 19.00 uur voor gevorderde jeugd/11-15 jaar. Kosten €37,50
Vanaf 28 april
19.15 ‐ 21.00 uur. Zelftraining voor senioren, masters en recreanten. Bijdrage €15 +lidmaatschap één van de samenwerkende ijsclubs.

Voor de veiligheid zijn valhelm en Knie-, Pols- en Elleboogbeschermers verplicht.
Inschrijven via website Baambrugge: www.ijsclubbaambrugge.nl/skaten/skeelerprogramma-ijsclub-baambrugge
Met sportieve groeten,
Namens de gezamenlijke ijsclubs Gein & Omstreken, Baambrugge, Abcoude en Diemen,
Jan van der Harst
tel 06 - 51479748